17 ноември 2013

Спонтанните митинги на мизерията

Чудя се как организаторите на двата митинга вчера, са си събирали аудиторията. И двете страни използват един и същ състав на митингуващата маса, който се отличава с политическа апатичност и абсолютна липса на далновидност за справяне с битовите си проблеми. Тези хора са сред най-низшите форми на човешко съществуване - което поставям някъде много близко до гладуващите в Африка, чиято основна грижа в тоз живот е осигуряването на няколко калории и преживяването до утрешния ден и много далече от онези африканци, които са дошли в Европа и живеят на социални помощи, в стремеж да се измъкнат от мизерията в родината си.

Докато онези, които нямат с какво да нахранят децата си са по естествен начин в мизерията си, нашите мизерници, 90 % от които имат поне един собствен имот, имат поне по един мобилен телефон, притежават поне по един автомобил в домакинствата си и вероятно 60% от тях са на работа финансирана от българския народ, с което не могат да се похвалят дори средностатистическите европейци...

Тези маси хора, които продават гражданствеността си за един сандвич, шепа монети и обещания да участват в главна второстепенна роля в трилъра на своя живот никога не могат да саморазсъдят, че са докарани до това си състояние именно от онези, на чието хоро са се хванали да играят.

Повечето от тях дори имат средно образование, което съвсем не ги извинява за низостта им, за разлика от африканските им братя и сестри.

Та се чудя, как тези европодобни данъкоядци са избирали на чий митинг да присъстват. Или са теглили чоп на кой сборен пункт да идат или са пускали по един член от семейство на всеки, за да вземат повече, от каквото дават.

Представям си и техните организатори, които с пословичното за българските ширини правило за хляба и зрелищата са имали съвсем лека задача само да напълнят автобусите и влаковете си. Интересно какво ли е станало с хората от опашката след последния качил се човек на влака?

- Съжалявам брато, свършиха сандвичите. вървете на другия митинг

А сигурно доста хора в резерв е имало. Защото 80 % от населението е на границата на мизерстване, нищо че 90% от тях имат поне средно образование, а да не говорим че поне 20% имат и някакво виШе, пък било то и само на хартия. Тази необятна маса така е форматирана от болшевизма, че няма начин да започне да мисли с главата си, нито да погледне по-надалеч от носа си, когато е нужно да направи нещо за бъдещето на децата си.

И това се видя много добре на последните избори. А най-вероятно и на следващите... И по-следващите, които навярно отново ще са предсрочни.

Ако в България има проблем с образованието, то не е случайно!

Дано поне Фейсбук има някакъв образователен ефект върху масите.

Няма коментари :

Публикуване на коментар