20 юли 2012

Новия закон за включени фарове

Ще си позволя да коментирам новия закон за включените фарове.


 Снимка: http://dariknews.bg/


По принцип съм ЗА включените фарове през цялата година. Коментирал съм го преди и съм твърдо убеден, че за благото на обществото ползите са повече от консумираното гориво.
Но по отношение на на закона като метод за възпитание съм абсолютно ПРОТИВ!!!

По принцип съм против забраните, задълженията по закон и необходимостта от държавен контрол на съвестта и добронамереността на гражданите.
Смятам, че това е деградиращо и прави хората овце.
Какво е добро и какво лошо се възпитава вкъщи още първите седем години!

Колкото повече закони управляват живота ни, толкова по зависими ставаме от държавните структури и губим своята най-висша човешка особеност - да бъдем разумни същества, които могат да определят сами какво е добро и какво лошо. (Това е част от темата ми за "Цивилизацията" върху която работя)

 ПРОТИВ съм държавното регулиране на правата ни!
ЗА съм по отношение на личната грижа на всеки да добруването между хората.

Ние живеем в общество и ако не се грижим един за друг, ще се самоизядем!!!


4 коментара :

 1. Всъщност законите са възникнални за да намалят жертвите от гражданските спорове. Активното гражданско общество на запад се базира на много Капулети, Монтеки, изгорени вещици и т.н.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Съгласен!
   Но това трябва да се предава от баща на син, а не да се налага със закон, защото за някой си думата "съвест" означава просто една добра вест за него.
   Всъщност налага се защото живота ни така е устроен, че ние всички разчитаме на някой друг да ни направи по-добри. За това сме си направили държавна власт.
   Власт която обаче навлиза все повече в нашия личен живот...
   За кой дявол например детето ми трябва да посещава задължително училище, детска градина и т.н. Ами тази образователна система дали е най-добрата за нея? Или защото няма друга и с това трябва да се задоволим.
   А ТРЯБВА ЛИ!?!?

   Изтриване
 2. Добре де, ти хубаво си против закона като средство за възпитание, но като гледам ти просто нямаш нужда от възпитание. Но има невъобразимо голямо количество хора, които имат нужда. Хора, които нямат елементарна представа за това кое е позволено и кое не, кое е нужно и кое не. Посвоему, те СА ОВЦЕ!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Законите наистина са предназначени за невежите и онези които им липсват първите 7 години възпитание и следващия цял живот учене.
   Мен обаче ме дразни факта, че в съвремието обществото продължава да се развива чрез рестрикции и забрани, вместо с образование и възпитание на най-ниско ниво.
   И така вместо да развиваме хора, създаваме ОВЦЕ

   Изтриване