19 септември 2010

За банковите кредити


Когато изследваш банковото извлечение от погасителните си вноски, с всеки следващ месец установяваш, че половината от разходите ти по кредита са за лихви. И когато дойде последната вноска, виждаш колко пари си внесъл за целия период.
Та в онзи момент си казваш "Повече никакви кредити!"

Ама няма как иначе.

От една страна съзнаваш, че кредита го плащаш с живота си, а от друга страна ти е ясно, че без кредит живота ти няма да се развива, както ти се иска.

Забравих да кажа, че в погасителния план не са включени застраховките по кредита, които допълнително смучат от сметката ти, както и всички малки таксички начислени за обслужване на сметките. Но това закона за защита на потребителите не се е произнесъл категорично.

Така че - приятно погасяване,  до следващия път, когато ти дойде да кажеш "Никакви кредити повече"

2 коментара :

  1. Така е.Но когато няма начин да се справиш с кеш-вземаш тази позиция.Въпрос на избор.Така ползваш услугата веднага , изплащаш бавно и за дяволъка се бъркаш с лихвите , които си хлъзгат в ръцете ти всеки месец.Зависи дали искаш да постъпиш така , или да ползваш вече готови налични пари (под формата на имоти за обновяване)което е рисково да не ги похарчиш неправилно по време на покупко-продажбата.Начини има много. Въпрос на бърза реакци, смелост и комбинативно мислене.

    ОтговорИзтриване
  2. мдааа, кредита е най-големия пасив - хем го харчиш, хем го плащаш :)

    то живота си е пасив по-начало, за това в някои религии смъртта е спасение.

    ОтговорИзтриване