17 август 2009

Spirit of Burgas 2009

Тази година фестивала Spirit of Burgas пак освежи живота ми. Въпреки, че отново присъствах само 1 ден, емоциите около пътуването, престоя ми в Бургас и Каваците и фестивалните страсти, направиха началото на таз-годишната ми отпуска ми да се усеща прекрасно.

И тази година куцаше организацията! Миналата година не можаха да ни обработят електронните билети и въпреки, че бяхме май първите на входа за ел.билети, чакахме около 30 минути докато намерят начин да ни проверят билетите и да влезем.
Тази година не можах да си купя електронни билети, защото покупката на билети от Eventim беше направо приключение. Начина на плащане беше чрез някакъв непознат за мен сайт за онлайн плащания, на който не пожелах да си регистрирам картите, а начина на доставка беше по куриер или в офис на Ивентим, като и в двата случай имаше такса от 5 лв.
Както и да е, купих си билети от Germanos.
Тази година нямаше разделени входове за онлайн и обикновени билети и всички влизаха през един вход, като за справяне с тълпата организаторите бяха направили пропусквателен пункт в горната част на Морската градина, където пускаха на малки партиди хората и на всяко спиране на трафика тълпата обезумяваше от това, че не се движи напред. Влизането траеше около 30-40 минути и почти изпуснах началото на Panican Whyasker.
През цялото време се притеснявахме, че няма да ни пуснат с камерата, която носих Миналата година не пускаха с фото-камери, но в последствие се оказа, че става дума за професионални, а не сапунерки - каквато аз имах тогава. Сега обаче имах малко по голям топуз и въпреки че не е чак професионална, вероятно щяха да ме спрат с нея.
Обаче не! Когато минавах през пропусквателния пункт тълпата беше толкова обезумяла, че никой никого не проверяваше. Дори билетите ми останаха така - непроверени (а правих такива усилия да си ги купя...)


 

А иначе въпреки някои неуредици, купона беше навсякъде, а музиката велика.

Ето малко откъси:

Panican whyasker
забиха точно преди Faith и подгряха публиката направо до газообразно състояние на духа.И още - Riot, riotShow biz
Кулминацията на нощта разбира се беше Faith no more......

Голямото откриване с ReunitedAshes to AshesEvidence


Великата Last cup of sorrowИ големия финал с Just a manНаправо си "откъртих" главата.
Само ме е яд, че изпуснах OddCrew докато чаках повече от 30 мин за бира.

A Babyface clan ги слушах изнемощял, полегнал на пясъка и почти заспал....

Иначе Фестивален Бургас е много впечатляващ...


The Cello girls


The fire Poi
dancersСледващия път съм сигурен че ще е дори и по-яко, само да си оправят организацията...

Enjoy music, enjoy life!

2 коментара :

  1. Нямах представа, че в Бургас има толкова пейки и че може да има толкова хора с различни прически по тях :>>

    ОтговорИзтриване
  2. да, града се поддържа в полза на хората. утре ще драсна пост с хубави сгради в Бургас.

    ОтговорИзтриване