02 май 2009

Надцакване

С приближаването до изборите кампаниите на претендентите се изострят.
Станахме свидетели кат „Големите” си мерят онези работи, като се опитваха да решат проблемите с боклука.
Борисов се опита да измести концесионерите на боклука, които са оплетени като свински черва по всички нива на държавната и общинска администрация, и да се направи на мъж, като се опита да се справи със ситуацията. Вярно София беше потънала в боклуци и тъкмо горе долу се реши проблема, когато Станишев използва тази слабост в управлението на общината и се намеси, като създаде Правителствен кризисен щаб за справяне с боклука на София.
Е беше малко късно, но за целите на изборите – върши работа.
От този момент двама почнаха да се надцакват кой чисти повече София. Коли на различни фирми по чистотата дебнеха всяка полу-пълна кофа за да я отбележат в списъка. Медиите също се намесиха като търсеха пълни кофи да ги снимат. Дори се стигна до обвинения че „някой” нарочно разхвърля боклуци из София за да се създаде впечатление на криза.
Сега, София не че е чак толкова чиста, но като че ли не помним да е имало толкова хора които да я чистят.
Има още малко време до изборите, но си мисля че ако двете момчета се захванат да кърпят дупки по улиците ефекта ще е поразителен – достоен за рекордите на Гинес. Статистиката ще отразява колко тонове асфалт се е налял само за два месеца, колко пари са похарчени за това, колко нови работни места са открити и т.н.
Въобще, това би могло да е най ефективната и полезна за обществото рекламна кампания.

Сега обаче се появяват нови играчи.
Вероятно ще видите в рекламите на Google банер с бате Бойко и някой който го подкрепя. Друга реклама пък показва кой стои зад Бойко, и кой е той? На адреса www.boykostov.org някаква партийка – НОВА ЗОРА, се опитва да свърже двамата като цели да се намести в тези избори.
Наистина от маркетингова гледна точка подхода е много добър. В България вече всеки разумен човек ползва интернет, и неминуемо попада на рекламите на Google.
Разбира се подкрепата на Партията Майка, не остава незабелязана. Все пак, рекламите в Google струват пари, въпреки че си остават най евтиния и ефективен начин за политическа изява.

Много се подразних от тази кампания и поставих филтър на рекламите, които да ми се появяват в блога - поне да не го гледам на в моя свят.
Призовавам всеки който управлява google реклами на сайта си да филтрира този сайт, защото това е една гнусна кампания, която е спонсорирана от комунистите и от нея ще изплуват още по-гнусни неща.

2 коментара :

  1. Хм, на мен обаче ми излизат реклами на boykostov в блога ти..

    ОтговорИзтриване
  2. прав си. бях филтрирал само бойкостов.орг, а те направили и бойкостов.инфо.
    м.... им!
    сега го оправих. за всеки слечай ще филтрирам всичко свързано с бойкостов

    ОтговорИзтриване