14 януари 2009

За "боевете" пред парламента


По повод днешните събития коментара ми е само, че щом продължаваме да си избираме комунисти да ни управляват винаги ще трябва да очакваме такива неща. т.е. да се стига до тук:
- Винаги ще сме обвързани с Русия,
- Винаги законите няма да са изпипани за да може да се заобикалят.
- винаги силовите структури (включително държавни) ще са облагодетелствани за да подтискат народа и трудно ще може да им се търси отговорност
- винаги "братовчедщината" ще е на почит и договорите ще се сключват на този принцип (включително и в частните организации)

Много се разпилях но това може да продължи до утрешния протест. Нека всеки от Нас си постави "ИДЕАЛИ" които да изразим на следващите избори и да прекъснем и забравим тенденцията за горните "ВИНАГИ-та"

В ситуация като тази в България най-голямата полза от подобни изяви на улицата може да бъде ако по някакво стечение на обстоятелствата държавата спре да функционира и се наложи "силов" контрол от вън, така че да ни постави в някакви релси, по които да тръгнем да се развиваме.
Това обаче не е подходящо решение за държава от Европейския съюз през 21-ви век.
Това трябваше да стане при предишните "боеве" пред парламента когато наистина бяхме потънали и имахме нужда от помощ....
Сега е вече късно. и това очевидно означава, че от "нас" нищо не става.

Няма коментари :

Публикуване на коментар