21 април 2024

Величието или живота

Изображение

Войните са най-големият стимулатор за развитието на технологиите. За съжаление ги има. Но и вследствие на тези технологични разработки, има бум на цивилизационното ни развитие.
Моралът ни не позволява да оправдаваме войната и смъртта за целите на човешкото развитие и винаги човечеството ще предпочита живота, пред бързото развитие на цивилизацията.
За това е създало ООН, за това се създаде и идеята за ЕС.

Но библията и другите висши писания ни сочат, че има Добро и Зло и противопоставянето двете е необходимо за душата ни да намери пътя.

От историята виждаме, че вината за войните не е положението на звездите или природните катаклизми, ами неразположението на духовното състояние на единици човешки индивиди, които в една или друга ситуация са излъгали обществото, да им даде власт. Или получили властта са се самозабравили в желанията си да оставят следа след себе си. Тези индивиди са явното доказателство, че душата блуждае между Добро и Зло и неслучайно в свещените писания сме си посочили избора чрез героите, които ги представляват.
Във романите и филмите тези персонажи са чести герои в сюжетите, на базата на които читателите заемат страна. В повечето филми и текстове, злият герой е най-често душевно объркан и повреден, така както са увредени и онези "пълководци" от историята, решили че са равни с Бога да държат в ръцете си живота и щастието на множество хора.

Това, което искам да кажа е, че не трябва да допускаме луди индивиди да ни управляват и да поставим законите над Човека, дори това да потиска нашата индивидуалност.

Няма коментари :

Публикуване на коментар