03 юли 2009

Иван Костов ми отговори

Да, Иван Костов ми отговори лично въпреки, че въпросът ми не бе конкретен нито отговора....
------------------------------------------
Стефане, привет!

Благодаря Ви за добрите думи и пожеланията. Съгласен съм за обремененостите, които носим от комунистическия режим.

Моят отговор на Вашия въпрос е „реформа на образователната система” -
реформа, която ще научи младите хора да си поставят цели, да вземат решения, да правят планове за тяхното постигане и да носят отговорност; ще ги научи да поставят на първо място сред своите лични ценности професионалното си израстване; ще ги научи да се реализират чрез професията си.

Вижте и моя видео отговор по въпроса за българското образование:

www.otgovori.eu/index.php?a=18

Бъдете здрав!
Иван Костов
--------------------------------------------------------

Разбира се, че отговора на въпроса "Как да се научим..." е "чрез по-добро образование"

Това е отговора на човек, който търси кардинално решение на проблема, а не дава просто удобен популистки отговор, който има предимно "мандатен" характер.

За съжаление сме принудени да се съгласим, че единствения начин да приемем новостите е като създадем предпоставки поне децата ни да се научат да приемат живота по съвременен начин. Което обаче означава, че хората които вече сме се изградили личности, сме обречени да живеем с духовете от отминали векове, богати на хубави лозунги и подарени години, спомени за хубавото евтино време или жал за пропиляните възможности, омраза и ненавист към следите от онова време и не на последно място изкривена представа за това какво е правилно и неправилно.

Аз, като не толкова далновиден човек търсех отговор на текущия въпрос Как да се научим да работим съвременно сега, не след 2 поколения.
Е, има начин: като си пратим служителите на стаж или друг вид обучение на запад, поставим им условия и цели за развитие и стриктно ги следваме. Разбира се, не може всички да идат в чужбина, но в някои случаи, не е необходимо ние да ходим там, а да донесем техните постижения тук.
Например: Ако разчитаме хората в офиса да си планират и разпределят времето пълноценно, а на тях не им се отдава (защото не им е изгодно), просто прилагаме система за управление на персонала, в която всеки човек си знае мястото, принуден е да прави каквото се очаква от него, не се занимава със странични дейности и не му се дава възможност (няма време) да се разсейва с глупости.
Мисля, че кризисното време е идеалния момент да се пречупят старите идеологии за това защо му е на човек да работи.

Ето още един положителен ъгъл на икономическата криза.

5 коментара :

 1. Хубаво е,че го е направил.Какви ли не чудеса стават преди изборите.Би ми се искало да получаваме отговори през цялата година и се надявам това да продължи.

  ОтговорИзтриване
 2. Анонимен3 юли 2009 г., 10:49

  Сигурен съм, че не само преди избори ще получиш отговор от политиците от ДСБ!

  ОтговорИзтриване
 3. Анонимен3 юли 2009 г., 13:39

  Ти на Костов вярваш ли му? Щото има, които пък вярват на Станишев, други на царя, на Доган му вярват турците и тъй - български политически живот. Пълна трагедия.
  Аз викам да ги изринем всичките. Нищо, че единият крадял по-малко, може би, другия повече, но по един позитивен начин...А, за Костов, щом прибраха Шулева и Свинаров, аз лично нямам въпроси към него, нито ме интересуват отговорите му на въпроси, които му задават други.

  ОтговорИзтриване
 4. Анонимен4 юли 2009 г., 0:03

  да позная ли?.....ти вярваш само на майка си налииии....?

  ОтговорИзтриване
 5. @krizt и @Аноним1 - това е добра кампания, открита и пряма. Целта и е да "отвори сорса" на идеите на сините. След изборите отговорите ще са в петък на парламентарен контрол (надявам се)
  Целта на Костов е се доближи още повече до интернет обществото, което както писах по-рано определено преобладава от негови поддръжници, и в същото време се разраства стремглаво.

  @Аноним2 - разбира се, че вярвам на Костов, иначе нямаше да пиша тия неща. разбира се че и на Станишката има кой да вярва нали си го избрахме за премиер, пък и Доган и Царя, но разбираш ли на тях вярват все по-малко хора за разлика от Костов при който май е обратното в последно време....

  @Анонимчо3 - Да, вярвам и на майка ми, все пак - родила ме е, възпитала ме е...

  Хубаво е да имаш родители, ако не знаеш!

  ОтговорИзтриване