01 юни 2009

Внимание, земеделски стопани! - коментар по Е.Дайнов

И аз мислих да пиша по тази кампания, но се погнусих.
Като реклама е направо издевателство над целевата аудитория и звучи толкова УЛТИМАТИВНО, че може да я е измислил само някой, който определено не желае да се кандидатства по този проект. А този някой така му е било наредено, не само за да може парите да се усвоят "вътрешно" ами защото "тези" хора просто така разсъждават - тоталитарно-депресиращо.


Всъщност когато преди десетина години учих за европейските фондове преподавателката ми (която смятам за голям професионалист - преподавател) ни описа Еврофинансирането, като проекти, които имат за цел да подпомагат европеизирането на страните се разпределят по следния начин: 80% отиват за "административни" разходи, и 20 % за конкретно финансиране на проекти.

Така, че усилията на Мин-Фин и Разплащателната агенция на фонд Земеделие (какво наименование само)са напълно в рамките на нормалното....

Само че за стандарти от преди 10 години.


Наистина смятам че ни трябва управленски борд - ама не просто валутен борд ами външен контрол и управление на всяка държавна дейност, като започнем от съдебната система.
Когато тя работи добре, останалите елементи на управлението ще фонкционират под определена доза страх (по-висока доза отговорност).
Ще почакаме пък ще видим.

Няма коментари :

Публикуване на коментар